Kurp doties Slavutičā

Slavutiča ir gleznaina un dzīvīga pilsēta, kas atrodas Ukrainas Kijevas reģionā. Tā ir pilna ar intriģējošām atrakcijām, sākot no vēsturiskām vietām un pieminekļiem līdz parkiem un muzejiem. Šeit mēs apskatīsim dažas no labākajām vietām, ko izpētīt Slavutičā.

Viens no pilsētas ikoniskākajiem orientieriem ir Zinātnieku un inženieru piemineklis. Šis 219 metrus augstais piemineklis paceļas virs pilsētas un ir kļuvis par Slavutičas simbolu kopš tā atklāšanas 1986. gadā. Apmeklētāji var pacelties ar liftu uz pieminekļa augšpusi, lai noskatītos brīnišķīgus skatus uz pilsētu.

Citas interesantas apskates vietas ir Nezināmā karavīra kaps, Erceņģeļa katedrāle un 16. gadsimta Spaso-Preobrazhenskaya baznīca. Visas šīs vietas piedāvā lielisku ieskatu pilsētas pagātnē un kultūrā.

Tiem, kurus interesē daba, Slavutičā ir arī vairāki skaisti parki. Plehanovska parks ir lieliska vieta, kur atpūsties vai pastaigāties, savukārt Spaso-Yuryevsky parkā ir celiņi un atklātas zonas skriešanai, pārgājieniem un riteņbraukšanai.

Kas attiecas uz muzejiem, tad Černobiļas muzejs ir obligāts apskates objekts. Šis muzejs ir veltīts traģiskās Černobiļas katastrofas upuriem un sniedz prātīgu ieskatu notikumos. Novadpētniecības un vēstures muzejs ir vēl viena lieliska iespēja ar pilsētas pagātnes artefaktiem.

Visbeidzot, neviens ceļojums uz Slavutiču nebūtu pilnīgs bez Ivana Karpenko-Kary Nacionālās mākslas galerijas apmeklējuma. Šajā galerijā ir daudz slavenu ukraiņu mākslinieku un tēlnieku darbu, kas padara to par lielisku vietu mākslas mīļotājiem.

Kopumā Slavutych sniedz ceļotājiem daudzas interesantas iespējas, ko izpētīt. Ar daudzām vēsturiskām vietām, lieliskiem parkiem un muzejiem pilsēta ir lieliska vieta tiem, kas vēlas uzzināt vairāk par Ukrainu. Avots: Novosti Slavutich.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info