Vai jums ir nepieciešamas vissezonas riepas?

Vai jums ir nepieciešamas vissezonas riepas?Tiklīdz pienāk laiks mainīt riepas kādam transportlīdzeklim, pie riepu montāžas veikaliem veidojas autobraucēju rindas. Riepu maiņa divas reizes gadā maksā naudu, laiku un nervus, nemaz nerunājot par to, ka kaut kur jāglabā rezerves riepu komplekts. Turklāt mūsu neprognozējamajā klimatā grūti pateikt, vai maija vidū uzliesmos sals, kas veidos apledojušos ceļus. Tāpēc daudzi autoveikali piedāvā divu pāru – ziemas un vasaras riepu – iegādes vietā iegādāties riepas visiem laikapstākļiem. Un šeit var rasties apjukums. Vai es varu iegādāties šīs «visiem laikapstākļiem» un droši braukt ziemā un vasarā ar vienām un tām pašām riepām? Šis jautājums nomoka lielu skaitu autovadītāju. Mēģināsim to izdomāt jebkurā gadījumā.

Sāksim ar to, ka vissezonas riepas nespēj dot tādu efektu, kādu katra riepu kategorija var droši nodrošināt atkarībā no gadalaika. Pirmkārt, var ciest ne tikai jūsu automašīnas, bet arī tās vadītāja drošība.

Tagad mēs sapratām, ka vissezonas riepas ne vienmēr var palīdzēt vadītājam bīstamā situācijā uz ceļa. Šķiet, ka par šīs kategorijas riepām var aizmirst un «maiņas apavus» var tikai vasaras vai ziemas riepās. Taču nesasteigsim lietas, drīzāk atcerēsimies, ka joprojām ir tādi gadalaiki kā pavasaris un rudens. Kad šķiet, ka ir par agru dabūt vasaras riepas un ziemas riepas vairs nav piemērotas. Tad var droši «nomainīt apavus» «visos laikapstākļos» un braukt līdz karstumam. Tikai tad, kad iestājas šis karstums, vissezonas riepas jāmaina pret vasaras riepām. Pretējā gadījumā tie var vienkārši pasliktināties karstajos saules staros.

Līdzīgas krāpšanas var izdarīt līdz ar rudens atnākšanu. Tiklīdz saule pārstāj būt aktīva, “mainām apavus” pret visiem laikapstākļiem paredzētajām riepām un braucam līdz pat ļoti aukstumam, bet ne vairāk.
Varam secināt, ka vissezonas riepas ir lieliskas pavasara un rudens laikapstākļiem. Galvenais ir sekot līdzi temperatūrai un nebūt slinkam katru reizi, lai “mainītu kurpes” savai automašīnai. Tas, protams, ir apgrūtinošs uzdevums, kura veikšanai riepas jums kalpos diezgan ilgu laiku.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info