Lietie lietie diski

Lietie lietie diskiŠobrīd vispopulārākie ir vieglmetāla diski. Tiem ir vairākas priekšrocības, un patērētāju pieprasījums rada daudz mītu un nepareizu priekšstatu. Kas jāzina par vieglmetāla diskiem, lai nekļūtu par krāpšanas upuri?

Priekšrocības un trūkumi

Lieto vieglmetāla disku galvenās priekšrocības ir to vieglums, daudzpusīgais dizains un vieglā apkope. Vieglums ļauj palielināt manevrēšanas spēju un komfortu, samazināt degvielas nobraukumu un ietaupīt balstiekārtu. Ražošanas tehnoloģijas iezīmes pieļauj gandrīz jebkuru izskatu, kas ir ļoti patīkami dizaineriem un autobraucējiem. Un vieglmetāla disku papildu apstrāde ietver parasto mazgāšanu.

Bet ir arī trūkumi – trauslums. Lielā ātrumā atsitoties pret izciļņiem, disks var vienkārši sadalīties, un bojājumu raksturs ne vienmēr ļauj to atjaunot.

Izeja ir vadīt automašīnu uzmanīgāk, izvairīties no saskares ar apmalēm un jūtamiem ceļa nelīdzenumiem.

Sezonāla darbība

Daudzi autobraucēji uzskata, ka vieglmetāla diski nav piemēroti darbam ziemā. Nav taisnība. Mūsdienu vieglmetāla diski pēc liešanas tiek pakļauti īpašai apstrādei. Tas novērš koroziju un reaģentu nelabvēlīgo ietekmi, kas tiek dāsni apstrādāti ziemas ceļos. Vienkārši pārliecinieties, ka nav skaidu vai dziļu skrāpējumu. Pārklājuma integritāte ir vieglmetāla disku ilgstošas ​​darbības atslēga neatkarīgi no sezonas.

Vieglmetāla diski un piekare

Populārs nepareizs uzskats ir tāds, ka vieglāks disks rada lielāku slodzi uz automašīnas balstiekārtu. Šeit jāpaskaidro, kāda ir mašīnas neatsperota masa. Visas tās šasijas daļas, kuras neatbalsta piekare, piemēram, riepas, diski un daži riteņu bremžu sistēmas elementi, kopā veido transportlīdzekļa neatsperoto masu. Šim svaram nevajadzētu būt lielākam par 15% no automašīnas kopējās masas. Ja neņem vērā riteņa gumijas elastību, tad norādītais svars pārvietojas atkarībā no ceļa seguma kvalitātes.

Spēks, ar kādu neatsperotā masa atgrūž transportlīdzekli pāri bedrēm, ir jākompensē ar atsperoto masu. Suspensija saņem lielu trieciena kinētiskās enerģijas daudzumu, ja neatsperotā masa ir liela. Un, ja neatsperota masa ir mazāka, tad trieciena enerģija ir mazāka, un balstiekārta to ir vieglāk slāpēt. Rezultāts ir vienmērīgāks brauciens. Līdz ar to tiek samazināta slodze uz balstiekārtu un amortizatoriem. No iepriekš minētajiem paskaidrojumiem ir skaidrs, cik svarīgi ir saglabāt pareizo līdzsvaru: riepa — disks — automašīna.

Remonts

Visi vieglmetāla diski ir atkārtoti ražoti. Atšķirība ir tikai bojājuma būtībā. Tie diski ar bojātu rumbu vai spieķi netiek laboti. Lietā diska ģeometrijas atjaunošanai tiek izmantots īpašs aprīkojums. Skartais disks ir piestiprināts mašīnas centrā, griešanās laikā tas tiek iztaisnots ar hidraulikas palīdzību. Viss process tiek kontrolēts ar īpašiem marķieriem, tādējādi novēršot visus kropļojumus un trieciena pēdas.

Argona metināšanu izmanto, lai novērstu plaisas vai atjaunotu trūkstošos fragmentus. Remonta beigās tiek pārbaudīta riteņa balansēšana, hermētiskums un tiek uzstādīts uz auto. Par vieglmetāla disku uzstādīšanu automašīnai nav jāšaubās. Tie ne tikai piešķir automašīnai reprezentatīvāku izskatu, kas ir svarīgi no estētiskā viedokļa. Lietie vieglmetāla diski ievērojami uzlabo paātrinājumu un manevrēšanas spēju, kā arī palielina gaitas gludumu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info