Krosovers BMW X6

Krosovers BMW X6Pēc daudzu autobraucēju domām, BMW X6 modelis nav īpaši ērti izstrādāts bagāžnieka ietilpības un pasažieriem nepietiekamas vietas ziņā. Tomēr ražotāji saka, ka modelim būs liels panākums.

Tagad tirdzniecība norit labi, taču izstrādes stadijā ir BMW X6 atjauninātais modelis, kam vajadzētu būtiski palielināt modeļa pieprasījumu un reitingu. Tagad koncerna uzdevums ir izstrādāt X sērijas automašīnas, kas nav līdzīgas viena otrai.

BMW X6 atjauninājums ir izstrādāts, akcentējot sportisko virsbūves stilu un spēka agregātu klāstu. Automašīnai X5 tiks atjauninātas dažas īpašības un uzlabota veiktspēja bezceļa apstākļos un salona komforts.

BMW X6 kopējais garums būs 4910 mm, iepriekšējās paaudzes – 4870 mm. Virsbūves palielinājums bagāžas nodalījumam un pasažieriem piešķirs nedaudz papildu tilpumu.
Jaunā X6 sērijas automašīna 2013 ir veidota uz BMW X5 paaudzes platformas, kas pati par sevi ir modificēts modelis. X6 riteņu bāze būs nedaudz garāka nekā tā priekšgājējam, šasija būs no kompozīttērauda, ​​kas nedaudz samazinās auto svaru.
Ražotāji savam jaunajam BMW X6 izvēlējās 3,0 litru benzīna dzinēju, kas aprīkots ar turbokompresoru. Alternatīva vienība būs cits benzīna dzinējs ar 4,4 litru tilpumu, 8 cilindriem un 2 turbīnām. Dīzeļdzinējam tilpums būs 3,0 litri. Nedaudz vēlāk parādīsies arī hibrīda turbo benzīna agregāts, kura tilpums būs 3,0 litri, tas darbosies tandēmā ar elektromotoru. X6 tiks darbināts ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas var nodrošināt papildu jaudu un degvielas ekonomiju.
Izmaksas Krievijas tirgum tiek paziņotas no 3 miljoniem 220 tūkstošiem rubļu līdz 4 miljoniem 420 tūkstošiem rubļu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info