Kasko. KASKO apdrošināšana

Kasko.  KASKO apdrošināšanaVārds KASKO nāca pie mums no viduslaiku Spānijas. Kas tulkojumā nozīmē kuģa korpuss. Spānijas zvejniekiem tolaik klājās ļoti grūti, jo kuru katru brīdi pirāti varēja pieskriet klāt un atņemt visu nopelnīto. Viens makšķernieks iesita ar galvu, lai izveidotu savstarpējās palīdzības fondu. Tās būtība bija tāda, ka katru mēnesi zvejnieki maksāja noteiktu summu, pirātu uzbrukuma gadījumā viņam no šī fonda tiktu atlīdzināta noteikta summa par pirātu nodarīto kaitējumu. Šāds fonds guva panākumus un kļuva arvien populārāks. Gadu gaitā tas ir pārvērties par pazīstamu vārda Kasko izpratni, kas ir kļuvis par sinonīmu auto apdrošināšanai.

Līdz šim KASKO apdrošina dārgu transportlīdzekli no lidmašīnas līdz kuģiem un, protams, automašīnām. Tas ļauj segt zaudējumus no automašīnas bojājumiem, nokļūšanas avārijā un arī tad, ja tā nozagta vadītājam. Taču KASKO neatlīdzinās vadītāja un pasažieru īpašumam vai veselībai nodarītos zaudējumus. KASKO polise automašīnas īpašniekam maksā no 5 līdz 10% no automašīnas izmaksām.

Pilnas KASKO unikalitāte ir tāda, ka vadītājs var mazāk uztraukties par automašīnas zādzību, nodarot jebkādu kaitējumu, un kompensēt visas iespējamās nepatīkamās situācijas uz ceļa. Kam pilno KASKO nevar atļauties, tam ir daļēja. Tas nodrošina automašīnas apdrošināšanu pret bojājumiem. Tas ir, ja automašīna tiek nozagta, daļēja KASKO to nesegs. Universālas apdrošināšanas polišu programmas ikvienam nav, katram autovadītājam apdrošināšanas polise tiek izvēlēta individuāli. Kura programma katram autobraucējam jāizvēlas individuāli, ņemot vērā braukšanas pieredzi, cenu un paša auto drošību. Process ir diezgan sarežģīts, prasa zināmas zināšanas auto apdrošināšanā. Tāpēc ieteicams uzticēties šīs jomas profesionāļiem vai uzņēmumam, kas ir tirgū jau daudzus gadus un kuram ir daudz pozitīvu atsauksmju. Jo var atrast nelaipnu apdrošināšanas kompāniju, kas vēlāk naudu neizmaksās.

Vadītājam rūpīgi jāizlasa līguma teksts, ko viņš noslēdz ar uzņēmumu. Nedrīkst būt slēptiem priekšmetiem vai grūti lasāmam tekstam. Ja jums ir aizdomas par kaut ko no iepriekš minētā, labāk ir atteikties slēgt līgumu.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
globalautotrade.info